De reis naar Cambodja en Cambodja

10 mei 2008 - Siem Reap, Cambodja

Om half 8 moesten we klaar staan en zouden we opgehaald worden door een taxi die ons en een ander stel naar Siem Reap in Cambodja zou brengen. We zouden er dan die avond om half 7 zijn. Om kwart voor 8 kwam dan uiteindelijk het busje dat ons en 9 andere mensen naar de grens heeft gebracht. Dit duurde zo'n 5 uur en was prima verlopen. Over de grens waren we gewaarschuwd. Kans op scam bussen (bussen die je naar hun eigen dorpje brengen en zeggen dat de bus niet verder kan zodat je in hun peperdure hotel moet overnachten). En natuurlijk oppassen voor diefstal en kinderen die allerlei diensten aan je opdringen, zoals met een paraplu (voor de zon:)) meelopen en daarna geld eisen. Gelukkig viel het allemaal wel mee en waren we zo de grens over. Daar zijn we door onze gezellige gidsen (die ook onze visa hebben geregeld) in de bus naar Siem Reap gezet. Wel een groot verschil trouwens: Thailand en Cambodja. Veel meer armoede hier, kinderen in vieze en versleten kleding, rotzooi op straat, veel houten karren (die de mensen zelf voorttrekken) en de onverharde wegen. Dat laatste hebben we geweten. 150 Km op een onverharde weg met kuilen, hobbels, bobbels, koeien, volgepakte scooters, fietsen en vrachtwagens. Daar zaten we dan, in de volgepakte bus. Gelukkig was de sfeer goed en het uitzicht fascinerend. Allemaal houten huisjes op poten en veel spelende kinderen die zich met z'n 4en op een fiets prima vermaakten. De rechte weg naar Siem Reap veranderde plotseling toen we de stad binnenreden. Een verharde weg en aan beide kanten grote luxe hotels a La Vegas. We zijn rond 21.00 uur bij een hotel afgezet en vanuit daar zijn we met een tuk tuk (is hier een grote aanhanger achter een brommertje) naar ons hotel gebracht. Nog even wat gegeten en daarna snel naar bed want van deze manier van reizen word je erg moe. Vandaag hebben we ons rond laten rijden bij de tempels van Angkor, morgen gaan we daar om half 6 naar toe om te genieten van de zonsopkomst die daar prachtig moet zijn.

Met de rode beentjes van Rogier gaat het inmiddels beter, maar ben je nieuwschierig naar hoe deze eruit zagen, dan moet je even kijken bij de foto's van Ko Chang.

1. Stef:
    11 mei 2008
    Oe la la, die rode benen zien er erg pijnlijk uit: respect Rogier!
    Het verschil in Cambodja qua stadscentrum / rest van het land is idd groot, maar wel heel mooi om te zien. Heb je de benzinestations van Cambodja al gezien (karretje aan de zijkant vd straat met oude cola flessen gevuld met geel vloeistof?)
    Echt superveel mooie foto's, met die zonsondergang wow!
    Heel veel plezier,

xxxies
  2. ellen:
    Ha vakantiegangers,
    Allereerst bedankt voor jullie lieve mailtje voor moederdag. Altijd even attent! Zijn net terug en heb even snel al jullie ervaringen doorgelezen en genoten van de prachtige foto's. Ja, dan was onze vakantie (hoewel superheerlijk) maar heel gewoontjes. Jullie zijn er wel alles uit aan het halen als ik het zo zie. Of jullie genieten hoef ik me niet af te vragen want dat straalt er zo vanaf. Straks als Paul alle mail gelezen heeft ga ik op mijn gemakje nog eens lezen en de fotos bestuderen. In de Provence was het heerlijk. Lekker tempreatuurtje, mooie natuur en superleuke dorpjes, lekker lammen en barbequen enzo. Gewoon heerlijk en zeker omdat we weten dat we binnenkort weer vakantie hebben. Geniet maar lekken en vanaf nu volg ik jullie mail op de voet. Liefs, Ellen. Paul moet nog alles lezen en zal zelf wel reageren.
  3. Evelien:
    Hey!!!

Wat onwijs gaaf om alle stukjes te lezen en de foto's te bekijken. Ik zit gewoon in het zonnige Arnhem (jaja op het werk;))en jullie zijn op dit moment van al dat moois aan het genieten!
    Neem het er maar lekker van, ik wacht het volgende stukje op de site af;)!!!

groetjes,
    Evelien (de donge evelien dan he, niet de stobberak-evelien;)!
  4. Inge:
    12 mei 2008
    Wow,
    Lijkt me wel shocking om vanuit de luxe in de armoede terecht te komen. zal de kids op de groep es vertellen dat ze zich met zn vieren moeten vermaken op een fiets..denk dat ze me uitlachen die verwende nesten.
    Vinden jullie het niet gek dat je tijdsbesef zo anders is? Of ervaren jullie dat niet zo. Laat Rogier een volgende keer maar met zijn buik naar boven snorkelen ivm egaal rood/bruin worden!
    Enjoy!

Groetjes Inge (van de Stobberak...weet niet of je er nog meer kent haha)