Bangkok 2e dag / fietstour
3 mei 2008 - Bangkok, Thailand
Na het internetten gisteren zagen we op straat een erg leuk "restaurantje". Een karretje met een gaspit, een wok en wat campingtafeltjes met plastic krukjes. Daar heerlijk pittig gegeten met veel reuze gamba's. Daarna een biertje gekocht in de supermarkt en deze op het terras van het hotel opgedronken (hotel verkoopt zelf geen bier).
Vanmorgen de wekker gezet om half 8 zodat we het ontbijt niet zouden missen. Om 5 uur waren we allebei klaarwakker en konden moeilijk weer in slaap vallen, maar daarna blijkbaar des te beter. Om half 11 wakker en helaas dus te laat voor het ontbijt. Nouja, bij de supermarkt yoghurtjes en brood gehaald. De bonen-mais (smaak) yoghurt maar laten staan. Na het ontbijt een taxi geregeld en deze keer ook voor een goede prijs, namelijk 40 baht (nog geen euro) voor 40 min. Door de taxi naar het Grand China Hotel gebracht om daar onze fietstour te beginnen. Met de fiets door kleine straatjes en steegjes. Door chinatown gefietst en daarna met de boot de rivier over. Daar door een Thaise volkswijk gefietst om vervolgens met een longboat het zogeheten Venetie van het oosten in. Allemaal houten huisjes op poten en overal waar je kijkt Tempels (444 in Bankok)! Na een half uurtje varen met prachtig uitzicht, weer met de fiets van de boot af en door een erg groen gebied van Bangkok gefietst. Voordat we weer met de boot terug gingen hebben we in een lokaal restaurantje heerlijk gegeten, daarna dus weer een half uurtje in de longboat. Op het eind nog heel even terugfietsen naar het hotel, van waaruit we met een knalroze metallic (ja Saskia, Stefanie en Mieke: knalroze) taxi terug naar ons eigen hotel.
De pakkenmaker kwam nog even om Rogier zijn maatpakken te laten voorpassen: erg mooi! De pakken trouwens ook. En al bijna klaar! Straks weer een lekker biertje op het terras van ons hotel en nu maar hopen dat we morgen het ontbijt niet missen. Ook gaan we vanavond nog even bepalen wat we morgen gaan doen. We zitten namelijk nog in dubio... wordt het het noorden of het zuiden? Weet je wat, het mooie is dat we dat morgen wel gaan beslissen... lang leve de vrijheid!

Heb geen idee hoe je goededag op zijn Thais zegt, denk ook niet dat de tekens op dit toetstenbord voorkomen. Ziet er gezellig uit en de prijzen heerlijk dan kun je wel even wegblijven, helaas weten ze in Portugal steeds meer de Euro te 'waarderen'.
Geniet lekker van jullie reis en misschien kunnen we halverwege ergens afspreken???
Groetjes
Tinuz
oh kan ik nog jaloers zijn???? JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
wat gaaf hele andere omgeving weer zeg. ziet er superrr uit. wat leuk idee trouwens op het hollands fietske wat rond tuffen. zo zie je nog eens wat anders he!! ben benieuwd naar jullie volgende verhalen en foto,s. ja he krijg je mexico gevoel weer terug heb ik nu ook.
veel plezier saapjes
dikke kus sharon
Wow! En dit is pas het begin!
Geniet er heel erg van samen!
Kus Lieke
Dat bellen ging niet zo goed vorige week...maar bij deze veel plezier gewenst door Tijn en mij. Maar dat is al gelukt zo te lezen:) Hier ook alles ok, lekker gekampeerd met een club vrienden: vuurtje, drankje, wandelen en bbq! Een metallic knalroze taxi..."helaas" hebben wij ons trouwvervoer al geregeld...
Kus Sas.
Leuk om te zien dat jullie je goed vermaken in Thailand! Met name de foto's van de fietstocht, dat is wel wat anders dan hier in NL. Zelf heb ik die nog nooit gedaan. Misschien de volgende keer toch eens proberen haha.
Groetjes,
Herman (GoT)
echt geweldige foto's en leuk verhaal! Ga zo nog even de eiland verhalen lezen. De fietstocht was mooi he! Nu heb je een hele diverse kant van Bangkok gezien! Wij vonden de BBQ boot ook zo grappig, en heb je van die mega grote, slanke kippen ook gezien?
Geniet van de lekkere pad thai, en al het lekkere bier & eten!
veel liefs,
Stef